Behörighet Hang

Hangflygning är en nordisk specialitet som ger utbildning i hur man flyger på många av de låga kullarna och kustklipporna vi har i södra Sverige. Detta kan tyckas vara den enklaste typen av flygning då man inte flyger så högt, men det är faktiskt precis tvärtom. Hangflygning handlar om flygning nära marken, oftast tillsammans med och nära andra piloter och dessutom när det blåser lite mer.

I Västsverige med våra granitklippor innebär det flygning nära marken där den är som hårdast och minst förlåtande, men hangflygningen ger dig också fler fantastiska flygmöjligheter och många härliga timmar i luften hela året runt.

Vår utbildning i Paragliding West leder i första steget fram till en formell hangbehörighet enligt de nationella kraven men även därefter fortsätter vår unika utvidgade utbildning. Du tar nu plats som välkommen medlem i vår utvecklingsgrupp för hangflygning där du successivt skolas in av våra erfarna piloter på de lite mer avancerade flygställena - vi vill att du efter en utbildning med oss ska känna dig helt trygg med flygning på många av de trånga och hårda platser vi har lokalt i Västsverige.

Observera att denna typ av flygning under utbildningen kommer kräva en del resor till lämpliga flygställen. I kalendertid kommer en kurs normalt att pågå under 6 - 12 månader beroende på flygtillfällen, väder och din egen ambition. Det kommer ge många fina flygtimmar i luften.Pris hangutbildning: 4 000 kr *

* Väljer du att ta behörigheten under en av våra utlandsresor är priset 2000 kr